top of page

Следващ кръг за кандидатстване за инициативата #DiscoverEU

През пролетта ще бъде обявен следващия кръг за кандидатстване за инициативата #DiscoverEU, даваща безплатна карта на 18-годишните, с която пътуват из цяла Европа, предимно с влак 🚆 обяви в профила си във фейсбук Мария Габриел.

От публикацията на Мария Габриел във Фейсбук:


"Близо 2️⃣0️⃣ 0️⃣0️⃣0️⃣ младежи ще я получат в рамките на четвъртото издание на "DiscoverEU", за което кандидатстваха 75 000 млади хора 💁🏼‍♀️🙅от цяла Европа. Те ще пътуват между 1 април и 31 октомври 2020 г. за период до 30 дни.

Пътуването из Европа, по време на което срещаш млади хора от други страни, води до засилване на разбирателството между отделните култури, подобряване на езиковите умения и повишаване на самочувствието. Заедно с дейностите за солидарност и доброволчество, финансирани от Европейския корпус за солидарност, "DiscoverEU е неоценима инициатива за неформално учене.

Иска ми се все повече млади хора да могат да се възползват от инициативата и да стават нейни посланици, за да споделят преживяното. Ще бъде чудесно, ако към картата за транспорт младежите получават и безплатен билет до регионалните музеи, за да почувстват максимално духа на местата, които посещават."


Повече информация може да намерите на следния линк: https://europa.eu/youth/discovereu_en

bottom of page