top of page

11 от най-големите градове за живеене в чужбина през 2016 г.Със замирането на летните забавление и настъпването на есенната рутина, настъпва времето когато истинското желание за пътешествия ни изпълва. Вече не търсим следващото бързо бягство на някой остров. Напротив- искаме да живеем, работим и да преуспяваме в градове, които поддържат кариерите ни също толкова добре както нашето ненаситно желание за пътуване.

С една дума, ние искаме да се преместим в чужбина. И ние сме късметлий, защото много от последните доклади по темата предлагат много приказни места, които можем да изберем.

В статията по-долу включва някои от любимите ни градове гарантиращи по-евтин стандарт на живот за чужденци, сочат последните проучвания, които са направени тази година: изследването на HSBC показва, че почти 27 000 респонденти оценяват тези страни слек и спокоен начин на живот, балансиране на добра кариера и семеен начин на живот; доклад на Urban Европа на Евростат показва, че качеството на живот в тези страни е на много добро ниво; и проучването на InterNations Expat Insider сочи, че в тези страни можеш да направиш по-лесно приятелство с хората.

Взети заедно, всички тези средства правят един атрактивен списък за нашият следващ глобален роден град. Погледнете кои са тези прекрасни страни, за да може да си изберете следващата дестинация!

1. Валенсия, Испания

Според доклада на Urban Europe, този крайбрежен град в момента изживява бум в туризма, защото това е очарователно място, с прекрасни хора. Ще намерите евтин наем, чудесна храна и прекрасниплажове, на които можете да им се насладите.


2. Торонто, Канада

Торонто спечели висока оценка за неговото качество на живот в не една, а в цели две глобални проучвания този месец. Ела тук, ако търсите начин да избягате от тълпите и искате да живеете сред приятелски съседи от различни среди.


3. Антверпен, Белгия

Този град е необикновен, според доклада на Urban Europe, защото набира все по-голяма скорост като "алтернативна дестинация." Ако модата, изкуството и оживеният университет се считат за "алтернатива", то тогава ние сме идеални да живеем на това невероятно място.


4. Тайпе, Тайван

Тайван е номинират от InterNations класацията, тъй като разполага с жители, които са приятелски настроени, доходна икономика за намиране на лесна и доходоносна работа и лесно спестяване на пари. Уличните пазари, хубавите емоции и чудесната храна, правят Тайпе отличното място за живеене.


Сидни, Австралия

Кой не би искал да живее толкова близо до някои от най-емблематичните места за сърф на Земята? В действителност, 59% от емигрантите в Сидни, са по-активни, отколкото хората, които са родени там, сочи проучването на Експат Explorer.


6. Сантяго, Чили

Не е често, че един южноамерикански град е в класацията за най-добрите места за живеене в чужбина. Но точно Сантяго може да ви радва всеки ден с ниската си цена на живот и съкровищницата на артистичните квартали, които трябва да изследвате.


7. Виена, Австрия

Високи резултати за транспорт, здраве и благосъстояние, заведоха Австрия до върха на класациите на InterNations като страна. По-конкретно, столицата Виена е известна като изключително годен град за живеене.


8. Сингапур

За втора поредна година Сингапур е начело в класацията на Expat Explorer. Високите доходи и също така невероятната храна, правят това място победител, за втора поредна година.


гр. Мексико, Мексико

InterNations класира Мексико в класацията за трета поредна година, като 79% от емигрантите казват, че е много лесно да си намериш приятели тук. Ние ще си изберем гр. Мексико, както родния ни град със своите музеи, паркове и сладките кафенета.


10. София, България

София е един от най-евтините градове за наеми в Европа. Ако решите да направите този исторически град ваш дом, вие ще бъдетена поразително разстояние от другите страни от Европа, защото България е разположена на много хубаво стратегическо място. Също така ще можете да се насладите на българските плажове, които са най-евтините из цяла Европа.


11. Барселона, Испания

Вие знаете ли, че Барселона има невероятни плажни клубове и че е обявен за първата столица на иновациите в Европа? Urban Europe препоръчва този град за неговото безпроблемно интегриране на технологиите и обществените услуги.


Източник: THE HUFFINGTON POST

Превод: Росен Георгиев


bottom of page