top of page

Варна: перфектното място за младите хораГрад Варна се намира в Североизточна България, на брега на Черно море. Варна е третият по големина град в България и най-големият по Българското Черноморие с население около 330 000 души. Заради историята и икономическото и културното му значение често го наричат „Морската столица на България”.

Аз зъм доброволец в България и направих малка но много интересена екскурзия в най-красивият град на България: Варна. Най-известниято място, където хората се срещат и посещават интересни места, е Катедралата. И тук ние се срещнахме с някои от нашите приятели които ни показаха града.


Катедралата на Варна е един от символите на града. Намира се на площад "Св. св Кирил и Методий" в центъра на Варна. Първият камък при изграждането на храма положил княз Александър І Батенберг (1857 г. - 1893 г.) през 1880 г. След водосвета князът помилвал всички затворници от Варненския затвор, на които им оставали три месеца до края на присъдата. Избраното име, "Успение Пресвятия Богородици", било в памет на всерусийската императрица Мария Александровна, българска благодетелка и леля на княза.


Когато си млад и свободен, Варна е мястото, където можеш да прекараш част от младините си. Има изключително много места които можеш да посетиш, като центъра там можеш да намериш много клубове, заведения, рестуранти, забавни места, кухни на разлицни култури, плажът, който всеки знае. Във Варна се срещнах с много младежи от различни държави, като Полша, Унгария, Германия, Русия, Грузия , Армения, Йордания, Румъния и много други.

Животът във Варна е много интересен. Много млади хора, много туристически места, хубав град, интернационални рестуранти и разбира се морето J Винаги можеш да организираш партита на плажа и да се забавляваш.


bottom of page