top of page

Първo пътуване - първо впечатлениеС трима колеги предприехме пътуване през България, нашата основна цел бе да узнаем това, което те са посветилина друг доброволец, да разберем къде живеят, да разберем възможностите в различните градове ... въпреки че ние също сме запознати с нощния живот на различните места. Първата ни спирка беше град Трявна и по-късно се преместихме в Тервел.

Ние взехме колата в понеделник, 7 ноември, поехме по пътя и пътуванетозапочна. Пътуването беше около 4- 4:30 часа. Пътищата на планината са много характерни, те имат много красив и естествен ландшафт, но в същото време състоянието на пътищата е отвратително. Това прави пътуването малко по – тежко.

След това през нощта пристигнахме в Трявна. В същото време Андрей, румънец, който доброволства в този град, пристигна. Когато пристигнахме отидохме на вечеря в типично място там, с много вкусна храна и добри цени. След тованаправихмекратка обиколка на града, въпреки че истинската причина за това бе, че не си спомняхме къде бяхме паркирали колата.


Тази нощ спахме в къщата на Андрей, който ни посрещна без никакъв проблем. На следващата сутрин той ни беше екскурзовод в този малък град и ни обясни каква е работата му в тази Европейска ДоброволческаСлужба. По-късно се върнахме в колата, този път придружениот Андрей, както и в посока към Тервел.


Тази част от пътуването бешее по-сложна, тъй като състоянието на пътищата се влошаваше около нас. Тази част от пътуването, макар и от по-малко разстояние, имаше подобна продължителност. Ние пристигнахме в Тервел и първото впечатление е от един град без много активност, дори като едно селце, което изглежда бавно и скучно.

Ние пристигнахме в къщата на нашите доброволци приятели, където те живеят заедно - едно момче от Латвия, друго от Испания, едно момиче от Грузия и друго от Армения. Адаптирахме се бързо, те бяха много гостоприемни. В следващите дни ние се срещнахме с хората, запознахме се с работата на 4-тадоброволци, институциите сътрудници и др.

Най-големият проблем дойде по пътя обратно за вкъщи, защото имахме ангажименти в София, но ние сеоспахме. Беше доста стресиращо пътуване, въпреки че някои го видяха като добро време за сън също така.

Накратко - това беше един много добър опит, като научихме повече за малките места на България, тъй като живеем в София знаехме само за живота в големия град.


bottom of page