top of page

Здравей, Южна Азия! Като опознах теб, опознах и себе си!


Три месеца в Индонезия, Бали…

Първо го попитах как е било пътуването?

-Заради смяната на континента; от Европейския в Азиатския. Бях шокиран от отговора. След три дни път, пристигнах в Индонезия от Македония. Пътуването беше много изморително за мен, но щом пристигнах в Бали се почувствах като птица. Всъщност, тези 3 дни път бяха пътешествие и до моя вътрешен свят. Щях да се върна различен човек от Бали. Бях любопитен относно Индонезия с години. Исках да науча нова информация относно йога тук и така и направих. Исках да видя вулканични планини и видях Вулкана на Бали. Разхождах се из планините и изследвах природата.


Исках да видя храмове с красиви гледки от тях. Разбира се, имаше и други причини, поради които исках да отида в Бали. Исках да направя нещо за себе си, за своето лично развитие.

-Попитах ‘’какво прави там’’?

-Учих Индонезийски език и също ги научих на кирилица и как да пишат думи на кирилица, лесни думи. Научиха се много бързо.


В Бали обогатих много културата си, научих за религията Хинду, посетих храм, един от доброволците ни учеше на модерни танци. Ядох много вкусни Индонезийски деликатеси. Никога не съм бил на място с толкова много различни миризми: ароматът на свежи подправки, екзотични плодове и зеленчуци, морски дарове и месо… Просто имах чувството, че съм във рая. Природата тук е най-невероятното нещо, което съм виждал. Всяка сутрин се будя по мотивиран от вчера, защото обичам работата си, Проекта си. Натрупах десетгодишен опит само за три месеца, и се гордея със себе си. Благодарение на ЕРАЗЪМ+, успях да се докосна до неща за които не съм и мечтал!

Превод: Димитър Атанасов


bottom of page