top of page

Защо да учим в Испания?Всяка година хиляди студенти от цял свят отиват в Испания, за да учат в един от 74 университета в страната. Отиват в държавата по многобройни причини, знаейки, че следването в Испания е едно истински полезно преживяване, оставящо те изпълнен с нови гледни точки и разбирания относно живота. Самата Испания, смесица от невероятна култура и история, предлага пълна програма за тези, идващи от други страни. Тук ще разгледаме някои от причините, поради които хората избират Испания за своя образувателна дестинация.

Образователната система

Испания предлага невероятна възможност за учене, независимо коя специалност или университет сте избрали за Вашето следване. Самата образователна система е добре организирана, създадена,така че да осигури за студенти от всички нива максимален брой възможности за развитие.С 36% Испания е третата най-популярна дестинация за международно следване сред студентите от САЩ.

Преживей страната

Когато си мислите за нея, сигурно се сещате за Барселона и Мадрид. Тези градове, безспорни топ туристически дестинации, са както много красиви, така и много скъпи. Испания може да предложи на посетителите си много повече от тези два града. Красивите околности са възхитителни, а Вие гарантирано ще се насладите на километражната гледка буйна зеленина. Отивайки в друга част на страната пък, ще се озовете сред красотата на испанското крайбрежие.

Забавлявай се

Без значение къде в Испания се намирате винаги има какво да видите или правите. И, с Париж и Лондон наблизо, едно чудесно еднодневно пътуване е винаги лесно за планиране. Арт галерии и музеи, барове и клубове, природа и паркове. Когато не сте на лекция или заети с домашни винаги можете да излезете и да се насладите на приключението, което Испания може да предложи. Само тогава времето Ви в Испания може да се нарече истински добре прекарано.

Научи нов език

Дори това да не е първоначалната Ви причина да отидете в Испания, фактът, че ще научите езика докато учите, е неуспорим. Испанският е третият най-говорим език в света след английски и мандарин. Представете си колко полезно би било да научите нов език... А какво по-добро от това, да го учите, докато сте заобиколени от хора, които го говорят? Следвайки в Испания ще овладеете езика и ще можете да разговаряте свободно преди да се усетите.


Достъпен стандарт

Разходите за живеене в Испания са много по- малки в сравнение с тези в Англия, Германия и т.н. Това е винаги важно, особено за вече закъсал за пари студент. Независимо къде в Испания живеете, с малко по-внимателни избори, можете да подсигурите достъпното си пребиваване.

Прекрасен климат

В Испания има 4 сезона, всеки от които предлага възхитително време. Средната температура през зимата е около 15 градуса, най-удобната и приятна температура. През лятото средната темпераура е 24 градуса, също невероятна. Климатът, на който ще попаднете в страната, леко варира в зависимост от метоположението Ви.

Безгрижна атмосфера

Разбира се, Барселона и Мадрид са оживени, забързани и популярни туристически градове, но дори там, както и на много други места, може да се насладите на предразполагащата, безгрижна атмосфера. Страната е спокойна и приятелска, а вие най-вероятно ще се сприятелите с почти всеки, когото срещнете.

Превод: Анна Любенова


bottom of page