Предимствата да учиш в чужбина


Да учиш в чужбина е може би най-полезния опит за един ученик. Учейки в чужбина, учениците имат възможност да учат в чужда страна и да поемат от чара и културата на новата земя.

Главната причина, заради която трябва да се обмисли обучението в чужбина е възможността да се види света. Учейки в чужбина, ще вкусиш от нова страна с невероятни гледки, обичаи и дейности. Ползите от това да учиш в чужбина включват възможността да видиш земите, природните чудеса, музеите и забележителностите в държавата-домакин.


Друга причина, заради която трябва да обмислиш обучението в чужбина е възможността да опиташ различни стилове на обучение. Като се запишеш в програма за обучение в чужбина ще имаш възможността да видиш страна на образованието, която не си виждал у дома.

Вероятно, ако планираш да учиш в чужбина, най-голям плюс е възможността да научиш чужд език. Ученето в чужбина ти дава възможност напълно да се потопиш в новия език и няма по-добър начин да научиш един език от това да си заобиколен от него.

Когато завършиш обучението си в чужбина и се завърнеш у дома ще се върнеш с нова перспектива за културата, умения с езика, отлично образование и желание да учиш. Не е необходимо да се споменава за всичките привлекателни бъдещи възможности за работа. Много студенти установяват, че обичат страната-домакин толкова много, че решават да останат и да потърсят там работа. Ако успееш да намериш, ще установиш, че да си учил в страната ще бъде много полезно при търсенето на потенциална работа.


Ако все още се чудиш дали да учиш в чужбина, трябва да знаеш, че да учиш в друга страна предлага много нови дейности и интереси, за които вероятно никога не би узнал у дома. Може да откриеш, че имаш досега неоткрит талант за туризъм, водни спортове, каране на ски, голф или други спортове, които у дома не би опитал. Също ще имаш възможност да откриеш нови и вълнуващи форми на забавление. Театралните пиеси, киното, танците, нощнитет клубове и концертите са само част от дейностите, на които можеш да се насладиш.

Един от най-големите плюсове от това да учиш в чужбина е възможността да срещнеш приятели за цял живот от различни общности. Докато учиш в чужбина ще посещаваш училище и ще живееш със ученици от страната-домакин. Това ти дава възможност наистина да опознаеш и да създадеш дълготрайни връзки с твоите съученици. След като приключи обучението в чужбина, опитай да поддържаш контакт с приятелите си от различни народности. Освен като приятели, тези хора могат да бъдат и важни връзки занапред.

Подобно на бъдещи работодатели, бордовете за прием във висшите училища оценяват високо обучението в чужбина. Студенти, учили в чужбина даряват с разнообразие и показват, че не се страхуват да търсят нови предизвикателства или да се поставят в трудни ситуации. Най-важното, учениците, учили в чужбина показват точно колко са отдадени на образованието си. Висшите училища редовно търсят кандидати, които ще внесат уникален аспект в техния университет. Учениците, учили в чужбина са показали, че са любопитни и са демонстрирали, че могат да бъдат лидери в университета.


Защо да учиш в чужбина? За повечето ученици, това може да е единствената възможност да пътуват зад граница за дълъг период от време. С времето ще намериш работа и кариера и възможността за учене в чужбина може повече да не се появи. Използвай тази възможност да пътуваш по света, без обвързване, но за да учиш и опознаваш нови култури. Да учиш в чужбина е едно невероятно преживяване.


logo-erasmus-plus.png
esc-logo-en-white.png

© Copyright 2020 by ICDET