top of page

Как EVS ме промени


Здравейте от София! Тук съм от близо 5 месеца. Не усетих кога мина времето. Ще споделя спомените си от това уникално преживяване. Първо, искам да благодаря на МЦРОО. Техният принос за този невероятен подарък, който животът ми поднесе, беше огромен.


С какво се занимавам тук?

Пиша статии, провеждам интервюта и правя забавни неща. Може да се каже, че преоткривам живота чрез писането на тези статии, провеждането на интервюта, проучването на определени теми всеки ден. Никога не съм имала подобно преживяване преди и дори открих, че писането е вид терапия.


Разбира се, писането на статии не е единственото нещо, което правих тук. Една от най-важните ползи на EVS е именно научаването на нов език и опознаването на нова култура. Например българският език винаги ме е забавлявал. Освен това отидох на курс по народни танци. Аз и приятелите ми научихме много за българските традиции. Също така опознах три много важни неща – българската кухня, българското изкуство и българската история. По мое мнение, ако живееш някъде, първо трябва да се запознаеш с тези три неща.


Успях да извлека още три много важни плюса от моя EVS опит – получих възможността да опозная не само българската култура, но и италианската, испанската и румънската. Всички дойдохме тук от различни държави, без да се познаваме. Живеех в къща с още трима човека, чиито навици и език ми бяха непознати, но вече мога да кажа, че те са моето второ семейство, което никога няма да забравя. Научихме много един от друг. Петте месеца изминаха толкова бързо и неусетно. Затова мога да заявя, макар моята страна да ми липсваше, преживяването EVS си струваше напълно.


EVS Ви предлага множество възможности. Благодарение на тези възможности и преоткриването на различията ставаме по-отворени към приемането на новите иновации. Ще се освободите напълно от своите предразсъдъци!

Казано накратко: Станете европейски доброволци!


bottom of page