top of page

30 години „Еразъм+“: Какво е да си участник в програмата


Рекорден брой участници – близо 700 хиляди, са се включили в програмата за обмен на знания и умения „Еразъм +“ през 2015 г. През 2016 г. интересът към инициативата на Европейския съюз продължава да расте.

Тази година се навършват 30 години от началото на програмата, като за тях са били подпомогнати над пет милиона души в Европа. Само през 2016 г. в България са одобрени над 320 проекта за над 20,7 млн. евро.

Програмата продължава да се разширява и вече освен в държави от ЕС, се предлага и в трети страни. Дейностите също се обогатяват, като през последните години има и инициативи за интеграция на бежанци и мигранти.

Какво е да си участник в „Еразъм +“ и кой може да се възползва от възможностите на програмата, разказва репортерът на Телевизия Би Ай Ти - Флорина Иванова.

Тя разговаря с Каталина и Николай, които са трета година студенти по компютърни науки в Американския университет у нас. Неразделни са и в академичния, и в личния живот. След като чуват множеството позитивни отзиви за програмата, те решават да разнообразят студентските си години и да се впуснат в приключението. Условието е само едно – трябва да заминат и двамата:


Източник: ЦЕНТЪР ЗА РАЗВИТИЕ НА ЧОВЕШКИТЕ РЕСУРСИ


bottom of page