top of page

Церемония по откриването на Варна - Европейска Младежка Столица 2017.


В последните дни от 6-месечния престой в България, МЦРОО изпраща своя ЕДС доброволец Гизем Сезер (от Измир, Турция) на кратко обучение в гр. Варна по време на което тя ще има възможност да отрази събитието и в нашия портал.

По време на обучението, доброволците ще имат възможността да посетят разнообразни събития от програмата, като ще бъде проведена и една доста интересна дискусия с тях на тема „Какво представлява Европейската Младежка Столица?“ и каква е ролята на доброволците в нея. Доброволците, събрани в един екип, ще вложат всичките си знания и умения за да планират няколко кратки инициативи, които след това ще могат да приложат в организациите, които ги изпращат на обучението и съответния град, от който биват изпращани. Главната цел на обучението е наученото по време на него, а именно концепцията за Европейска Младежка Столица, да бъде разпространена и да достигне до по-голям кръг от хора.

За младата доброволка Гизем, това ще бъде второто посещение на морската столица на България – гр. Варна. При предишната си обиколка на града през зимата, Гизем беше изключително впечатлена от него и нямаше търпение да се завърне обратно там на пролет за да го види не само снежен, а и зелен, разцъфнал и съживен. Тогава тя, заедно с другите трима ЕДС-доброволци на МЦРОО, събраха интересна информация и материали, които ни представиха тук в нашия портал. Сегашната задача на Гизем е да проведе няколко интервюта с организаторите на обучението, както и с другите участници в събитията по откриването. Интервютата ще бъдат предоставени отново в нашия портал след нейното завръщане обратно в столицата – гр. София.bottom of page