top of page

Велошествие на Цветница през този уикенд в София


На Цветница, 9 април (неделя) 2017 г., ще се проведе поредното издание на велошествието „Аз карам велосипед, последвай ме!“ в София.


На Цветница, 9 април (неделя) 2017 г., ще се проведе поредното издание на велошествието „Аз карам велосипед, последвай ме!“ в София.

И тази година събитието е част от инициатива София – Европейска столица на спорта. Стартът е пред Храм – паметник „Свети Александър Невски” по маршрут до Южния парк, където е предвидена богата музикална, танцова и развлекателна програма. „Велошествието е на Цветница, което е един прекрасен ден. Ще имаме общинска охрана и всеки може да заповяда на събитието с колело или без,“ заяви секретарят на организационния комитет на София 2018 – Европейска столица на спорта Анатоли Илиев на пресконференция в ИнфоЦентър 2018. Освен него на нея присъства и Васил Паскалев, който работи в отдел маркетинг и реклама в „Макском“.

Програма: - 10:30 часа – Начало на раздаването на номера за участие в томболата организирана за участниците във велошествието - Пред Храм – паметник „Свети Александър Невски” - 11:00 часа – Старт на шествието от площада пред Храм – паметник „Свети Александър Невски” ( участниците се движат по предварително одобрен маршрут) - 12:00 часа – Финал на шествието – Южен парк. Провеждане на томбола за участниците, безплатно тестване на велосипеди осигурени от „Макс Европа” ЕООД. - 13:00 – 13:30 часа – Изпълнение на Веси Бонева - 13:30 - 14:00 часа – Теглене на томбола с награди за участниците и финал на събитиетоbottom of page