top of page

Включи се в "Нощ на литературата" 2017


На 10 май (10.05) всички важни елементи ще са налице – вечер, хубава книга и четене на глас. Е, гласът няма да е на някой близък, но пък ще ни сближи с другите, дошли да го слушат.


Тази година в Нощта на литературата ще обикаляме 20 локации в диапазона на ул. Георги С. Раковски, където на всеки половин час ще се четат откъси от 20 европейски книги, издадени след 2000г. Първите страници се разгръщат в 18:00ч., последните – в 21:30ч..

Както всяка година, отново ще имаме нужда от помощта на доброволци, които да координират провеждането на събитието в София и заедно да превърнем един обикновен делничен ден в словестна магия! Главната задача на доброволците ще бъде да посрещат посетителите в така наречените "читателски гнезда", да ги информират и ги насочват. Защо да участваш?

- Ще се включиш в събитие с международен характер. - Ще се докоснеш до най-съвременната европейска литература и ще се запознаеш с популярни български актьори и журналисти. - Ще натрупаш опит в организирането на събития в сферата на литературата и културата.

Кога?

На 10 май 2017, от 17:00ч. до 22:00ч..

Ще се състои и предварителен инструктаж за работата на доброволците. Мястото и часът ще бъдат уточнени допълнително.

Как да се включа?

Попълни личните си данни и ни сподели любимата ти европейска държава. Цъкни "SUBMIT"".

Ако имате някакви въпроси можете да ги зададете на vilyanamutaffov@gmail.com.

Както доброволец от миналогодишното издание на нощта споделя: "Нощ на литературата е събитието на запознанствата. Запознанства със страхотни и непознати заглавия, запознанства с нови автори, с различни истории и с много други хора, споделящи любовта към книгите и четенето."


bottom of page