top of page

Участие в YE SPINNING AROUND, Vienna 2017Младежкият обмен “Spinning Around” се проведе във Виена от 29 април до 6 май 2017 г. с участници от България, Австрия, Македония, Литва и Румъния. Участниците учеха един от друг традиционни фолклорни танци от различните страни, които послужиха като средство за междукултурно учене и за споделяне на различни култури.

Младежкият обмен бе предназначен да обединява групи, така че всеки участник да може да изучава традиционни танци от всички страни.Основната цел на проекта е съсредоточаване върху представянето на културното разнообразие, което присъства в страните, участващи в обмена.

В края на проекта се състоя общ концерт пред многобройна местна публика в младежки културен център във Виена, където бяха представени танците на отделните страни, които всеки участник бе научил. Също така всяка държава представи пред зрителите по още един традиционен танц, който се изпълни от всяка национална група. Българските танцьори, които са част от фолклорен танцов ансамбъл „Здравец“, изпълниха „Игри от с. Габра“ – танц, който беше бурно и дълго аплодиран от публиката. Участниците в Младежкия обмен популяризираха не само своите национални култури, но и културите на малцинствените групи, които са част от тяхното общество.

Очаквайте видео репортаж от проекта скоро по ICDETv!


bottom of page