top of page

Изцяло финансирана стипендия в ЯпонияЯпонското министерство на образованието, културата, спорта, науката и технологиите (МЕХТ) предлага стипендии на чуждестранни студенти да учат за период от една година в определени японски университети, за да задълбочат познанията си по японския език, японските въпроси и японската култура. Крайният срок за кандидатстване продължава.

MEXT приема заявления от международни кандидати, за да насърчи човешките взаимоотношения, които ще станат мостове на приятелство между Япония и страните кандидатки чрез обучение в Япония, което ще допринесе за развитието на двете страни.

Основни критерии:

  • Кандидатите трябва да са граждани на държави, които имат дипломатически отношения с Япония;

  • Проверката на кандидатите ще се проведе в японското посолство или консулство в страната, чийто гражданин е кандидатът;

  • Кандидатите трябва да са завършили 12 години редовно образование или да са завършили училище, съответстващо на гимназиален етап в Япония;

  • Кандидатите трябва да имат японски езикови умения, достатъчни да получат образование в японски университет.

Учените ще получат месечна надбавка от 117 000 йени. Допуснатите стипендианти ще получат самолетни билети иконимическа класа до и от Япония. Таксите за прием, изпити и обучение в университетите ще бъдат платени от японското правителство.


bottom of page