EURES Франция: Улесняване на търсенето на работа с Emploi Store


Ако в момента сте безработни или мислите за промяна в кариерата, тогава бихте разбрали, че „търсенето на работа само по себе си е работа“. Часове, прекарани ровейки в Интернет в търсене на компании. Сайтове за работа, шаблони за CV, кариерен съвет... списъкът е безкраен. Изморяващо е и често фрустриращо, но EURES Франция има чисто нов уебсайт, който върши цялата тази тежка работа за вас.


Emploi Store е иновативна онлайн платформа, посветена на всеки, който търси работа или обучение във Франция. Но също така има и „Европейско измерение“

Pôle Emploi създаде Emploi Store, достъпна за търсене база данни за почти всичко, свързано с услуги по заетостта. Дали имате нужда от помощ да подготвите кандидатура да опресните уменията си за интервю, Emploi Store дава директен достъп до цял списък от приложения, уеб-страници и инструменти, които ще ви сортират. Полезен набор от съвременни интерактивни инструменти е достъпен и готов за употреба в Emploi Store.

Платформата, която е пусната през юни 2015 г., събира данните на повече от 180 държави, мобилни приложения и инструменти за изтегляне, всички които за изпробвани и прегледани от реални кандидати за работа.

КАК РАБОТИ?

Emploi Store е много удобен за потребителя и огромната база данни е разпределена на 4 основни групи: Choosing a Job, Training, Preparing your Application и Finding a Job. Всичко, което трябва да направите е да изберете областта, която ви интересува и Emploi Store ви дава списък на всички сайтове, които предлагат свързана услуга. Тогава от вас зависи, кои да пробвате.

Ако имам планове да работя в чужбина?

С помощта на EURES Франция от юни 2016 г. е запазено напълно ново място в сайта за търсещите работа в чужбина. Платформата постоянно се обновява с ново съдържание и информация, даващи на търсещите работа достъп до широка гама от инструменти, които могат да подобрят техните шансове в чужбина. Някои от инструментите включват портабъл игра, наречена „are you ready to work abroad?“, онлайн уъркшопове „Живот и работа в Германия, Белгия, Великобритания, Канада, Италия и много други държави“; интерактивно средство за предвиждане и подготовка на завръщането ви вкъщи и дори виртуално обучение за интервю на английски и немски език.

Emploir Store е виртуално гише за всеки, който търси работа или професионално обучение. Той не само спестява ценно време и енергия, но тъй като много търсещи работа не са наясно с различните видове подпомагане, които са на тяхно разположение, с тази нова платформа EURES Франция отваря вратите към възможности, с които мнозина дори не са знаели, че би трябвало да започнат.


logo-erasmus-plus.png
esc-logo-en-white.png

© Copyright 2021 by ICDET