top of page

Европейска младежка награда 2017Европейската младежка награда е паневропейски конкурс за млади хора, „стартъп-и” и социални предприемачи (под 33-годишна възраст), които създават дигитални проекти (например уебсайтове, онлайн кампании, мобилни приложения, интерактивни инсталации, “Интернет на нещата“), влияейки на обществото. Проектите могат да се подават към различни категории, насочени към решаване на проблемите, насочени към постигането на целите, определени от Съвета на Европа и Европа 2020, както и целите на ООН за устойчиво развитие.

Международни експерти от всички клонове на Творческата индустрия, известни като "голямото жури", ще оценят всички подадени документи на три етапа. Най-забележителните решения ще бъдат обявени в края на септември / началото на октомври. Печелившите отбори ще получат покана до фестивала EYA (Winners Event), за да представят своите проекти в Грац, Австрия от 29-ти ноември до 2-ри декември 2017 г.

На фестивала вие ще:

  • представите своя иновативен проект пред експертна и високопоставена аудитория;

  • получите две задълбочени проверки на проекти и допълнителни предложения за разработване от международни и местни студенти;

  • се учите от изтъкнати оратори, опитни предприемачи и лидери на общественото мнение;

  • обменяте и обсъждате вашите идеи и визии с млади ангажирани хора от цяла Европа;

  • ще бъдете почитани и аплодирани на международна сцена.

Процес на кандидатстване

Дигиталният проект, продукт или приложение, които влизат в конкурса, трябва да бъдат инициирани и изпълнявани предимно от млади хора на възраст под 33 години (родени на или след 1 януари 1984 г.), живеещи в една от държавите-членки на Съвета на Европа или Съюза за Средиземноморието, Беларус, Косово или Сирия.

Регистрационна процедура

Регистрацията, включително подаването на информация за проекта, трябва да бъде завършена онлайн чрез базата данни на Европейската младежка награда. След успешната регистрация участниците получават данни за вход и идентификационен номер чрез електронна поща.

Процедурата за регистрация включва подписването и предаването на формуляра за освобождаване в офиса на EYA. С подписването на формулярите за издаване потвърждаваме, че те са законните собственици на необходимите права за подаване на проекта. Тези права включват авторското право, правото за използване на картини, звукови или аудио компоненти. Проектите могат да бъдат номинирани от посланик на EYA или бивши носители на EYA. Номинираните проекти могат да бъдат изпратени директно до онлайн журито на 2 (по преценка на номинатора). Процесът на журито и критериите за оценка са публикувани на уебсайта и подлежат на промяна без предизвестие.

Краен срок за кандидатстване: 15 юли 2017 г.

Официален линк: https://eu-youthaward.org/

Кандидатствай СЕГА ОТ ТУК!


bottom of page