top of page

Най-горещите работни позиции през 2020


Новите технологии, промените в климата, роботиката, намаляване на природните ресурси, възобновяеми енергийни източници, икономика, споделяне на големи данни информация, застаряване на населението: това са само част от проблемите на глобализацията, върху които трябва да се фокусираме, както и да насочим усилието и работата в разрешаването им.


Ако тепърва започвате своята кариера, това означава, че трябва да се запознаете със съществуващите възможности в многото индустрии и да се докоснете, дори само информативно, до големият микс от бъдещи работни места.

Ето какви работни позиции предричат експертите през 2020:

Кибер войната ще бъде новата терористична заплаха

Кибер атаките се оценяват над 1 трилиона долара годишно само в Австралия. Затова кибер сигурността е един от основните приоритети в световен мащаб. През последните 5 години, търсенето на специалисти е нараснало с 21,4%.

Към момента търсенето значително надхвърля предлагането в много индустрии, като технологии, развлечения, телекомуникации, банково дело, финанси и счетоводство, което означава, че квалифицираните в кибер сигурността могат да работят в една от тези индустрии и да направят кариера. С напредването на технологиите се отварят възможности и в други интересни индустрии като например в поставянето на медицински импланти, електронни системи за управление на превозни средства, както и в тъй наречените интелигентни сгради.

Някои гледащи в бъдещето университети вече започват да подготвят експерти по сигурността в кибер пространството. Macquarie University например наскоро пуснаха Optus Macquarie University Cyber Security Hub – програма, която обучава бакалаври и магистри за ефективна работа в кибер средата в търговски, частни и индустриални области.

Обяви за математици ще наводнят пазара

Търсенето на финансисти и счетоводители се е увеличило с 44% и ще нарасне с още 22% до 2020 година. Ако искате да сте на гребена на работната вълна, започнете с изучаване на бакалавърски програма по Търговия и мениджмънт или с магистър по счетоводство.

Търсенето на одитори, математици и статистици ще се увеличи с почти 10% до 2020 година. Може да специализирате като бакалавър по бизнес анализи или с магистър по одит.

Застаряващото население има нужда от повече здрави специалисти

До 40% повече здравни услуги и специалист ще са необходими до 2020 година. Може да се присъедините към тази индустрия, като кандидатствате за изучаване на бакалавърска степен по психология или да станете доктор по физиотерапия.

Ще бъдат нужни с 21.5% повече медицински работници до 2020 година. Може да изучавате бакалавър по някоя здравна специалност като например „Обществено здраве“.

Търсенето на творчески, медийни и маркетинг специалисти ще се покачи

С 15% повече специалисти в рекламния и медийния бизнес ще са необходими през 2020 година. Направете крачка към мечтаната карира като се запишете бакалавър в сферата на медиите или изкуството или магистър по Реклама със специализация в маркетинга.

Светът все още ще има нужда от инженери, адвокати и учители

Ще има нужда с 22% повече телекомуникационни специалисти през 2020 година. Построи по-добро бъдеще за теб, като се запишеш за бакалавър или магистър за инженер.

17,6% повече адвокати ще бъдат нужни на света през 2020 година. Защити своето бъдеще с бакалавър или магистър по право.

Търсенето на еродирани и образовани професионалисти ще продължи да расте до 2020 година. Търсене на специалности свързани с образование ще се увеличи до 27%, а търсенето на учители до 21%. Направете промяната сега.

Подгответе се за бъдещето

Университетът „Macquarie” предлага на студентите си голямо разнообразие от прекрасни изживявания, които разширяват мисленето и толерират креативността към новите идеи, като не оставят студентите си просто ей така с неясно бъдеще. Университетът ще ви подкрепя , за да получите най-доброто от всичко, с което се захванете. Независимо дали става за програма за обучение в чужбина или за международна програма за обмен, няма да бъдете същия човек, когато завършите.

Университетската програма PACE също ви дава практически опит, докато учите и може да ви отвори вратите за една вълнуваща кариера. Тяхната глобална лидерска програма (GLP) е призната като трета водеща световна програма на Австралия, получавайки престижна международна награда през 2017. Също така програмата ви дава възможността да учите за няколко седмици, цял семестър или дори година в един от 150-те партньорски университета в повече от 40 страни.

Затова, какво чакате? Научете повече за програмите на университета „Macquarie” , бъдете готови за бъдещето и учете в Сидни, Австралия – един от най-желаните студентски градове според класацията QS Student City Index 2017.


bottom of page