Чуждестранните студенти в САЩ ще трябва да кандидатстват отново за виза всяка годинаПоказваме ви по-долу някои от най-новите разработки и явления в свързаните с младежта новини и събития.

Чуждестранните студенти в САЩ ще трябва отново да кандидатстват за виза всяка година

Чуждестранните студенти в САЩ могат да бъдат задължени отново да кандидатстват за разрешение за пребиваване в страната всяка година след предложение, направено от висши служители в Министерството на вътрешната сигурност. Това би могло да доведе до допълнителни документи и разходи за много студенти от Индия, Китай и други народи. Служителите заявиха, че подобно предложение има за цел да повиши националната сигурност, като наблюдава студентите. Този план все още е в предварителните етапи и неговото прилагане може да отнеме до 18 месеца.

Руското правителство иска да намали 40% от местата в университетите, финансирани от държавата

2018 може да доведе до драстични промени в руските университети, защото правителството ще се опита да прокара плана за съкращаване на 40% от местата, финансирани от държавата в местните университети. Първите планове се появиха преди около година, но бяха отложени. Девалвацията на националната валута и втората вълна на финансовата криза обаче принудиха държавата да се върне към тези планове. Около 500 учени могат да загубят работата си в началото на 2018 г. и до 8300 учени може да загубят работата си до 2020 г. Програмите, известни като „Развитие на образованието“ и „Развитие на науката и технологиите“ са основна цел на предложеното намаляване.

Студентите пускат страница за набиране на средства, за да съдят LSE

След твърдението, че Лондонското училище по икономика (LSE) е нарушило договора за наем, група от завършили студенти стартираха страница за финансиране, за да съберат пари за съдебен процес. Те заявиха, че са пострадали от счупена вентилационна система, били са заляти от плъхове и замърсени с мухъл. Целта на тези студенти е да наберат £5,000 за юридически такси. Под името Sidney Webb House Action Group, те пишат: „Много ученици се разболяха. Някои от тях са диагностицирани с инфекции на горните дихателни пътища, а един жител е подложен на хирургическа процедура поради инфекция на кожата.


logo-erasmus-plus.png
esc-logo-en-white.png

© Copyright 2020 by ICDET