top of page

Великолепна анимация ни докосва до украинския фолклор


"Mavka.The Forest Song" е творчески проект, който цели да разкрие богатството и красотата на украинския фолклор. Историята на филма разказва за силата на любовта, която кара човек да открие у себе си неподозирани възможности и да се противопосави на злото и на човешкия порок. Мавка е образ от украинския фолклор и митология, въплъщение на горския дух, на природата. Мавка можем да сравним с българските самодиви, с русалките, с горските нимфи и т.н. Тя може да бъде нежна и добра, а може да стане зла и демонична, когато е наранена.

Сюжетът на анимационния филм се основава на любовта между Мавка и музиканта Лукаш. От самото начало любовта им е изправена пред изпитания, но препятствията стават още по-големи, когато се намесва Евилийн и се захваща да изгради дъскорезница в края на гората. Това служи като фасада, за да прикрие истинската цел - да достгне до сърцето на гората - ключът към който е самата Мавка.

Дали Мавка и Лукаш ще могат да защитят чувствата си? Ще може ли Мавка да спаси гората и да я защити? Дали всеки от двамата, идващи от различни светове, ще направи правилния избор?

Вижте вдъхновяващото видео към филма "Mavka.The Forest Song" в YouTube канала FILM.UA Group.bottom of page