top of page

КАНДИДАТСТВАЙ СЕГА! - Трейнинг курс - "Изграждане отвътре: Пътища за увеличаване на младежкото


26 ноември - 2 декември 2017г., Портимао, Португалия

Този курс ще даде възможност на участниците да придобият знания, умения и нагласи, за да увеличат успешно участието на млади мигранти и младежи с мигрантски произход.

Курсът ще даде възможност на младежи мигранти да станат лидери на общността, в която живеят. Младежите и тези, които работят в местната общност, работещи с тях, ще получат шанса да придобият знания, умения и нагласи, за да увеличат успешно приспособяването на млади мигранти и младежи с мигрантски произход в съществуващите структури, пространства и механизми за участие в процеса на вземане на решения, насилствена радикализация и застъпничество за техните права.


Младите хора в Европа през последното десетилетие успяха да въведат в политическия дискурс на различните ни национални и европейски институции значението на участието r; в процеса на вземане на решения. Процеси като структурирания диалог на ЕС или системата за съвместно управление на Съвета на Европа в областта на младежта придобиха значително значение като конкретни механизми за включване на младите хора в разработването на политиките, които ще засегнат техния живот и техните общности.

КРАЕН СРОК ЗА КАНДИДАТСТВАНЕ 8 октомври 2017г.

Повече информация можете да откриете ТУК.


bottom of page