top of page

Финландските университети се стремят да достигнат брой от 150 000 чуждестранни студенти до 2020.


Отбелязахме някои от най-скорошните събития и промени, настъпили в младежта и образованието.


Финландските университети се стремят да достигнат брой от 150 000 чуждестранни студенти до 2020.

The Lappeenranta University of Technology (LUT),заедно с още четири финландски висши учебни заведения и образователната компания Edunation's International, искат да привлекат 150 000 нови чуждестранни студенти, по-специално китайци и индийци, до 2020 г. След като финландското правителство решава да наложи такси за образование на чуждестранните студенти, броят им е намалял с една четвърт.Edunation разработва мобилно приложение, което би позволило на студентите да получат информация за кандидатстването си само един ден след като са изпратили своето заявление.

"Настоящият финландски процес на кандидатстване е изключително сложен и е едно от основните предизвикателства при назначаването в международен план", казва мениджърът по международни отношения на LUT Яне Хоканен.

След няколко години процесът на кандидатстване ще трае от септември до май и приетите ще получат отговор най-късно един месец след подаване на заявленията си, което ще им даде възможността да започнат обучението си следващата есен.

Обществените университетски кампуси на Египет въвеждат дрескодове

Преди новата учебна година говорителят на висшето образование и научните изследвания Адел Абдел Гхафър сподели,че Висшият съвет за университетите е наредил на университетските администрации да върнат “дисциплината” обратно в египетските кампуси, като въведат дрескода.

Дрескодовете забраняват широк диапазон от дрехи като скъсани дънки, широки или плътно прилепнали панталони,никаб, джилбаб, “разкриващи” дрехи, които предизвикват интерес у мъжкия пол,както и прически, за които се твърди,че провокират проблеми като сексуален тормоз и непристойно поведение сред студентите,тъй като университетът е място за придобиване на знания и морал.

Група лекари и адвокати, завършили два от водещите китайски университети, откриха ресторант в Пекин, за да увеличат оскъдните си доходи.

Средната годишна заплата на лекар в Китай е 90 000 юана (малко над 13 700 долара).Wang Jian и Cheng Si отварят барбекю ресторант през април със средства,събрани от 16 заинтересовани страни,завършили право и медицина в Цинхуа и Пекинските университети. "Имам нужда от втора работа, за да не се налага притеснявам за финансови затруднения и просто да се съсредоточа върху работата си като лекар", каза Wang.

Заведението е спечелило репутация с използването на здравословни методи за готвене. Той наскоро привлече по-голямо внимание към промоционалната си стратегия за предлагане на отстъпки на клиенти, които са имали академични статии, публикувани в Science Citation Index, Social Sciences Citation Index или Chinese Social Sciences Citation Index през последните пет години. Те отворили ресторанта след дипломирането си, но продължават образованието си за професионална квалификация.

bottom of page