top of page

5 места, които да посетите в Барселона, при следващото си пътуване!


Сред едни от най-известните паметници в Барселона трябва да спомена творбите на блестящия и модерен за времето си архитект Антони Гауди, който белязва града и дори страната със специфичния си стил.

Саграда Фамилия и Парк Гюел

Ако планувате да посетите каталунската столица, Саграда Фамилия трябва да стои на челна позиция в списъка ви за места, които трябва да видите по време на престоя си в Барселона. Тази катедрала ще ви омае не само заради огромния си размер, но най-вече заради авангардната си архитектура, която отлично показва гения на архитекта.

Парк Гюел е обществен парк, пълен с градини и уникални архитектурни бижута. Той се намира в горната част на Барселона, на южния склон на връх Кармело, който е част от планинската верига Сиера де Колсерола.


Каса Батло

Едно от най-притегателните места за туристи в Барселона е Каса Батло. Дизайнът на сградата е дело на Гауди отново. Той получил поръчката от семейство Батло, което купило сградата поради централното си местоположение в Барселона. Фасадата е ясно разделена на три слоя, всеки от които показва различно анатомично ниво. По-ниското ниво напомня на кости, има мрежа, наподобяваща кръвоносните съдове и мускулите. На върха има неравен покрив, който прилича на гърба на дракон.


Усетете духа на фонтана Монтжуик

Грандиозният магически фонтан е много популярен и е известен най-вече със своите звукови и светлинни шоу програми. Комбинацията от цветове, музика и движения на водата правят вечерта едно незабравимо приключение. Това привлича големи тълпи от местни жители и хора от всички краища на света. Шоуто започва в 9:30ч.и свършва в 11:00ч. през няколко дена от седмицата.


Градските плажове

Има много красиви плажове за тези, които търсят почивка, както и за тези, които искат да опитат екстремни спортове. Един от най-добрите плажове в града е Барселонета. Намира се на брега на популярния квартал, така че има лесен достъп до него чрез градския транспорт. Също така мястото е идеално място за бързо бягство от града. Можете да наемете велосипед или просто да се разходите сред палмовите дървета.


Ля Бокерия

Не можете да посетите Барселона, без да прекарате следобед или няколко часа на пазара Сант Жозеф де ля Бокерия. Там можете да намерите голямо разнообразие от пресни плодове, зеленчуци, ядки и семена, сладкиши, както и месо, риба и сирене. Пазарът е мястото, където много от главните готвачи на града отиват рано сутрин, за да изберат и получат най-добрата продукция.

ПС: Освен това трябва да опитате традиционните испански храни и напитки като тапас, паея и сангрия!!!


bottom of page