top of page

Международен фестивал на кариерата в Италия


Студенти от цял свят могат да кандидатстват за международния фестивал на кариерата, който ще се проведе в Рим. Това е възможност за срещи и създаване на връзки между блестящи млади умове, институции, компании, неправителствени организации и международни организации, чието трето издание ще се проведе от 24 до 27 март 2018 г. в италианската столица.

Крайният срок за кандидатстване е 15 декември.


Идеята за създаване на такъв фестивал бе на екипа на GIOVANI NEL MONDO, сдружение с нестопанска цел, основано в Италия, с предмет на дейност насърчаване и поддържане на взаимодействието между таланта, амбицията и брилянтността на младите хора и света на международните възможности.

Фестивалът се състои от четири основни проекта, от които участниците могат да изберат най-подходящия за своя академичен опит, професионални стремежи или общ интерес.

Те са:

- Римски модел на ООН- Дипломатическа симулация на Организацията на обединените нации. Препоръчва се за студенти от (или заинтересовани в) международни отношения, дипломация, политически науки, право.

- РИМСКА БИЗНЕС ИГРА - Симулация на бизнес реалностите, включващи конкурси за казуси. Препоръчва се за студенти от (или заинтересовани в) икономика, бизнес, мениджмънт, маркетинг, компютърни науки;

- Римска журналистическа игра - журналистическа и медийна (уеб, телевизия, радио) симулация. Препоръчва се за студенти от (или заинтересовани в) комуникации, медии, писмени и устни преводи, литература, философия;

- Международен кариерен курс - курс за ориентиране, изпълнен с практически семинари за успешна международна кариера. Препоръчва се за студенти с каквато и да е преподавателска квалификация.

Основни критерии:

- Гимназиални ученици в последните две години от обучението си, студенти, аспиранти, студенти, обучаващи се в квалификационна степен магистър, завършили студенти (не повече от година след получаването на дипломата си), и докторанти;

- Необходимо е ниво B1-B2 на владеене на английски (в съответствие с европейския стандарт), за да участвате във фестивала, минимум C1, за да кандидатствате за стипендия. Стипендиите, обаче, са много конкурентни!

bottom of page