top of page

Защо стажовете са важни за твоето бъдеще?


Опит

В университета придобиваш теоритични знания, но това, което липсва е опитът. Стажовете ти предлагат именно практически знания. Чрез тях можеш да докажеш, че всъщност притежаваш уменията за работа, а не само да говориш за тях.

Създаване на контакти

Ще се запознаш с редица нови хора, много от които, се намират в твоята професионална среда на интереси. Точно тези хора са ценен ресурс. Дори и стажът да не е това, което си очаквал да бъде, след неговия край все още ще разполагаш с връзките, които си създал. Кой знае, някой от тези хора би могъл да те потърси някой ден и да ти предложи работа.

Личностно развитие

Каквото и да правиш, винаги ще научиш нещо. Стажовете са полезни и за личностното ти развитие. Ще се развиваш и, без съмнение, ще придобиеш нови умения с допълнение към израстване и придобиване на чувство за отговорност.

Наемане на работа

Работодателите търсят кандидати със стажантски опит, защото това значи, че освен хубави оценки, ти всъщност притежаваш нужните умения, изискващи се за позицията и умееш да работиш в професионална среда. И още, имайки стажантски опит, или, още по-добре, няколко - ти си вече една крачка напред пред останалите кандидати.

За работодателите стажовете, опитът и доброволчеството са много по-важни от курсовете и оценките ти в университета. Представи си го така: твоята специалност, оценките и курсовете те правят само подходящ за позицията, но всъщност стажовете печелят мястото ти!

Сега, какво мислиш? Струват ли си стажовете?


bottom of page