top of page

Креативни съвети, които ще Ви помогнат в маркетинговия бранш + най-новите тенденции в тази сфера.


Освен ако не сте Бионсе, най-вероятно ще трябва по някакъв начин да се рекламирате, след като пуснете марката си на пазара.

Единственият проблем е, че повечето традиционни маркетингови стратегии са или прекалено използвани, несъответстващи на днешния "хилядолетен" начин на мислене, или просто са очевидно скучни. Тъй като нашият дигитален свят става все по-шумен, може да е малко трудно да излезете на пазара с иновативни стратегии, за да продължите да се борите и да останете в състезанието.


Именно следващите маркетингови съвети и трикове, могат да Ви помогнат за развиването на вашата марка:

„Give me that ask, baby”

Това е може би една от най-популярните маркетингови техники в момента (а и една от най-лесните). Основната идея е, че трябва да дадете малко, преди да навлезете в бизнеса . Наименованието звучи малко по-неприлично, отколкото всъщност е, но тази тенденция е гарантирано много ефективна.

След като предложите на купувачите (или клиентите) си доброто качество на продукта, може да ги накарате да попълнят вашия бюлетин и евентуално да им продадете продукта си. Значимата дума тук е „качество”, защото най-вероятно няма да искате да продавате нещо с лошо качество. Това може би е първото впечатление на клиентите от продукта Ви, така че го направете по най-добрият начин.

Можете да предложите на клиентите си безплатен уеб семинар, работилница, викторина или мостра на продукта. Не трябва да се фокусирате върху самата „задача”, а върху ползата на продукта, който оказва влияние върху хората наоколо и върху света като цяло. Аспектът тук е с внимание на товаакви специални безплатни услуги можете да предложите на потенциалните си купувачи или клиенти.

„Cash In That Social Currency”

Идеята за членството във фирмата е да накарате клиентите и купувачите си да се почувстват като „вътрешни”, т.е. да бъдат специални и им бъде предоставена някаква поверителна информация. Това може да даде огромен тласък на бизнеса и то в огромни мащаби. Ако ги похвалите за добрата работа или им предоставите някаква възможност, до която не всеки има достъп, Вие ще ги накарате да се почувстват добре. Това ще ги накара да говорят за бизнеса Ви, като споделят преживяването си с други.

Членството във фирмата може да бъде изпълнено по различни начини. За някой марки то може да бъде просто, като попълването на анкета, но останалите марки, които са една крачка напред с новите тенденции, използват друг начин, като приканват купувачите си да рекламират марката в социалните мрежи, като същевременно за услугата получават значителни намаления или безплатни артикули. Помислете върху възможността кой от тези начини може да спечели вниманието, което марката Ви заслужава?

„Be Trigger Happy”

Факт е, че дори ако си харесаме нещо – ние не винаги го купуваме, ако не мислим за него, ако то не е навлязло в съзнанието ни. Чрез изграждането на марката „trigger happy”, свързваме основно бизнеса си, който купувачите или клиентите може да изпитат в ежедневието си. Например, ако сте собственик на вегетариански ресторант, може би имате специални #MeatlessMonday предложения за клиентите, на които им допада ресторанта и не са вегетарианци. Ако сте личен треньор във фитнес зала, може би искате да разпространите флаери, свързани вашата практика, както и много други такива.

Ключът към това е да изпълнявате обещанията си. Ако предлагате някаква специална оферта, уверете се, че ще сте там всеки път, когато дойдат запитвания. Ето един подходящ пример: Мари Форлео, която е автор, „life coach” и водеща на Marie TV, качва всеки вторник в уебсайта си новия епизод на предаването iи, и същевременно изпраща имейл с епизода на всички абонирали се към нейния канал, които искат да получават известия. Било то в дъжд или слънце, всяка вторник сутрин се събуждам очаквайки този „подарък”. Това е силата на една доста добра тактика.

Какви тактики може да използвате във Вашия бизнес и каква „сделка” или „подарък” можете да предложите е въпрос само на избор и нюх!


#begin

bottom of page