top of page

София, Варна, Бургас и Стара Загора не са единствените, които могат да се похвалят с много джуниъри!


Тази седмица Velislava-Mihaela Krachunova, Nikoleta Vassileva и Sadak Sadakk се върнаха в ЕГ „Христо Ботев“ гр. Кърджали и имаха удоволствието с близо 100 ученици от 11 – ти клас да дискутират интересни моменти от историята на Европейския съюз. 🇪🇺️ Разказаха им за функционирането на неговите институции и възможностите, които ЕС предоставя на младите хора – обмени , доброволчество, работа и стажове.

На въпроса дали е вярно, че Европейският парламент ще забрани дюнера, учениците, развеселени, извикаха "Не!" и запомниха колко е важно да се информираме от правилните източници, и да внимаваме с фалшивите новини. Освен в разнообразните възможности по програма Erasmus+, представителите на Team Europe Junior ги подканиха да бъдат активни и на предстоящите избори за Европейски парламент през 2019 г.

Единадесетокласниците дадоха верни отговори на различни интересни казуси, свързани с техните основни права като граждани на ЕС, както и на викторината с въпроси, която донесе на най – бързите и активните много награди!

bottom of page