Възможност за безплатно обучение в Европа


Консорциуми на висши учебни заведени с учебни периоди в най-малко две европейски страни, предлагат: съвместни магистърски програми по Еразмус Мундус (EMJMD) и Съвместни докторати "Еразмус Мундус" (EMJD). Програмите ще предлагат стипендии за курсове, които се провеждат през академичната 2018-2019 година. Повечето консорциуми изискват подаването на кандидатури между октомври и януари.


Програмата "Еразъм" е програма за обмен на студенти в Европейския съюз. Днес тя съчетава всички действащи схеми на ЕС в областта на образованието, обучението, младежта и спорта.

Студентите и кандидатите за докторанти от цял свят имат право да кандидатстват за магистърски програми "Еразъм" (EMJMD) и докторантски програми "Еразъм" (EMJD).

Тук можете да намерите всички Еразъм EMJMD, които ще предлагат финансирани от ЕС стипендии за курсове, които се провеждат през учебната 2018-2019 година, а тук Еразъм EMJD, която ще предлага стипендии, финансирани от ЕС за докторантски програми, започващи през учебната година 2017-2018. Тези програми за обучение и научни изследвания за докторска степен предлагат стипендии, обхващащи до три години докторантска дейност.

За да кандидатствате за стипендия, финансирана от ЕС, трябва да изпратите кандидатурата си директно до "Еразмус Мундус" или университет-партньор.

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ ТУК!


logo-erasmus-plus.png
esc-logo-en-white.png

© Copyright 2020 by ICDET