top of page

SELECTION RESULTS | YE Media Movement Starts

YE Media Movement Starts in Kırklareli, Turkey /2-10.02.19/ is NOW BOARDING!

Приключи процедурата по преглед и селекция на кандидатите, изявили желание да участват в младежкия обмен YE "Media Movement Starts", който ще се проведе от 2 до 10 Февруари 2019г. в Лозенград, Турция.

РЕЗУЛТАТИТЕ от селекцията на участниците можете да откриете в ТЕРМИНАЛА ЗА УЧАСТНИЦИ или на директния линк ТУК.

.....

МЦРОО ви гарантира, че Комисията по избор на участници отделя достатъчно време и чете всяка една кандидатура, преценява истинността и искреността, както и избира най-мотивираните кандидати. Това е изключително труден и субективен процес, като се стреми да даде шанс на всеки един, който е успял да я грабне с попълнената информация в апликационната форма. Ето и няколко съвета, които Комисията ни разкрива и които ще са ви полезни при последващо кандидатстване по проекти на МЦРОО:

- МОТИВАЦИЯ - мотивация за участие в проекта е един от най-важните критерии при избора на участниците. Винаги включвайте подробно описание на това как целите на проекта съвпадат с вашите интереси, какво ви мотивира, имате ли предишен опит по темата и защо и как смятате да използвате наученото след участието ви в проекта! Друг важен момент е желанието ви да научите нещо ново и полезно, както и да подобрите вашите ключови компетентности (виж 8-те ключови компетентности ТУК!). Бъдете искрени и подробно опишете какво ви привлича, какво искате да научите, да развиете или подобрите в резултат на участието си! Искаме да придобием представа, дали наистина имате искрен интерес към проекта. Дългите и украсени с езикови средства отговори, както и кратките, тривиални и общи отговори няма да ви помогнат при избора, ако те не съдържат необходимата мотивация, която търсим във всеки един участник! И запомнете - Еразъм+ НЕ е безплатно пътуване, туризъм или развлекателно събитие и мотивация, съдържаща точно тази цел, е недопустима!; - ОПИТ - описвайки предишния ви опит по програмата Еразъм+ или други международни програми, трябва да направите кратко пояснение относно проектите, по които сте участвали, включващо информация относно темата, на която са били и какво сте научили на тях, а не просто да изброявате брой, имената им и в кой град и държава са се провели!; - РАЗПРОСТРАНЕНИЕ НА РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ПРОЕКТА - за нас е важно да разберем какви са вашите бъдещи планове след приключването на проекта и как и къде бихте приложили наученото по време на него. Какви активности планирате да организирате на локално ниво? Ние ще се радваме да ви помогнем в организацията им ако имате нужда от нашата помощ! :) - Преди да попълните апликационната форма за кандидатстване, прочетете 2 пъти описанието на проекта, запознайте се добре с изискванията и преценете дали датите на проекта съвпадат с плановете ви!; - Четете внимателно профила на кандидатите (най-вече възрастовото ограничение!); - Запомнете, че участието ви в проекта приключва чак след изпълнението на задачите, поставени от МЦРОО, които задължително трябва да изпълните, когато се приберете отново в България!; - Следете имейла си, следвайте инструкциите и отговаряйте своевременно, ако искате да участвате и да покажете ангажираност!


bottom of page