top of page

Университетите в Испания


Ученето в университет в Испания е нещо, което хиляди ученици от цял свят избират да направят всяка година. Има много престижни университети, които се намират в Испания, особено в Мадрид и Барселона , които позволяват да вземеш каквото и да е висше по твое желание.


В Испания, университетите, които са предложени ти позволяват да вземеш степен бакалавър, магистър и доктор, според предпочитанията ви. Има условия, които трябва да покриете, за да бъдете приети в университет в Испания когато сте чужд ученик, включващи приемане в страната и конкретния университет.

Нека видим едни от най-добрите университети в Испания и какво могат да ви предложат те.


Университета Alfonso C El Sabio

Намиращ се в Мадрид този университет предлага голям избор от специалности, които включват Бизнес, Хотел Мениджмънт, Компютърно инженерство, Стоматология и много други. Таксата за обучение в университета е в рамките на нормалното и бакалавърска и магистърска степен могат да бъдат взети чрез серия от лекции. Финансова помощ също е приета.


Университета Camilo José Cela

Намиращ се в Villanueva de la Cañada, този университет е един от най-популярните в цялата държава. Някои от специалностите които предлага университета включват Рекламиране, Връзки с обществеността, Архитектура, Комуникация, Дизайн, Криминология и много други. Таксата за обучение варира между 16 и 40 евро на семестър, зависещо от конкретната специалност, която искате да завършите. Финансова помощ е приета.


Университета Carlos III

Този университет, намиращ се в Мадрид е отново един от най-популярните в страната. Има много видове специалности в университета, всички от които биват преподавани на испански. Някои от специалностите в университета включват Въздушно инженерство, Бизнес право, Комуникации, Компютърно инженерство, Индустриални техники, Туризъм, Право и други.


Университета Cardenal Herrera

Намиращ се във Валенсия, Испания, университета Cardenal Herrera е още един престижен университет. Таксата на обучение на различните специалности е относителна, но бива регулирана от правителството.Финансовата помощ не е приета в този конкретен университет. Те обаче предлагат обучение за бакалавърска и магистърска степен и дори няколко докторски. Предлаганите специалности от този страхотен университет включват Детска педагогика, Бизнес, Бизнес право, Информационни технологии, Интериорен дизайн, Здраве и фитнес, Испански като втори език и много, много други.


Университетът CEU San Pablo

Университетът се намира в Мадрид и е поредният популярен университет в страната. Популярен е с престижния си начин и качество на обучение, учители и персонал. Университета предлага различни извънкласни занимания в които могат да се запишат всички студенти. Университета предлага бакалавърска и магистърска степен в многото му специалности, които включват История на изкуството, Рекламиране, Връзки с обществеността, Дигитални комуникации, Информационни технологии, Стоматология, История, Режисура и много други.


Имайте пред вид, че това са само няколко примера на престижни ВУЗ-ове в Испания. Общо има над 70 университета, в които може да вземете вашето висше образование в държавата.

Без значение кой от университетите ще изберете, може да бъдете сигурни, че ще получите качествено образование, което ще ви помогне да си намерите работа много по-лесно когато стане време.


Има причина хиляди чуждестранни студенти да изявяват желание да отидат в Испания да завършат обучението си в по-висша степен и ако и ти изявяваш такова желание би могъл да се пробваш, за да се увериш. В интерес на истината, Испания е третата в света по приемане на чуждестранни студенти и се очаква тази бройка да расте.


bottom of page