top of page

Напълно финансирана медийна програма Youth4Regions



Кандидатстването за тазгодишното издание на медийната програма Youth4Regions започна. Ако учите журналистика, изпратете най-добрите си думи или изображения към проект, съфинансиран от Европейския фонд за регионално развитие или Кохезионния фонд. Ще имате възможност да се присъедините към 27 други студенти, по един от всяка държава-членка на ЕС, в Брюксел на 7 и 11 октомври. Крайният срок за подаване на заявлението и работите е на 29 юни.

Младежката програма Youth4Regions е ежегодно събитие, посветено на подготовката на следващото поколение журналисти, специализирани в областта на регионалната политика. То се провежда в рамките на Европейската седмица на регионите и градовете.

Победителите ще получат практически трудов стаж като журналист, обхващащ най-голямото събитие за регионално развитие в Европа, обучение по журналистика, комуникация и регионална политика и менторинг от професионални журналисти.

Разходите за пътуване и настаняване са покрити.

Основни критерии

* Кандидатите трябва да са студенти по журналистика на възраст от 18 до 30 години;

* Необходимо е гражданство на държава-членка на ЕС, както и регистриран студент по журналистика в ЕС;

* Участниците трябва да владеят силно английски, тъй като всички писмени съобщения са на английски език.

Журито ще оцени допустимите кандидатури, базирани на степента на оригиналност на подадените от тях творби, доколко те са завладяващи, спазването на етичните принципи на журналистиката и стриктния подход по отношение на изследванията и работата на терен.

Източник: www.youth-time.eu

bottom of page