top of page

PARTICIPATE+ | Training Course in Sudislav nad Orlicí, Czech Republic

TC "I will be there for me" in Sudislav nad Orlicí, Czech Republic is NOW CHECK-IN!

Международен център за развитие на образованието и обучението търси 4-ма участници за тренировъчен курс "I will be there for me", финансиран по програмата Еразъм+. Този проект е за хората, които искат да се научат как да се харесват такива, каквито са, да се справят с ежедневния стрес, да не се самокритикуват, да приемат, че никой не е перфектен, както и те самите.


Място на провеждане: Судислав над Орлици, Чехия

Период на провеждане: 9 - 19 Октомври 2023 г.


Профил на участниците: 4-ма участници, навършили 18 год, като с предимство са кандидатите, които са в затруднено положение (било то икономическо, географско, здравословно, безработица, т.н.) Основният работен език на проекта е английски. Участниците трябва да владеят езика на добро разговорно ниво.


Подробен инфопак: ВИЖ ТУК!

Настаняване: Участниците ще бъдат настанени в Kubasova chalupa learning centre.


Проектът има такса участие към организаторите, НЕ към МЦРОО, която е упомената в инфопака на проекта. Таксата варира между 40-70 евро, която трябва да бъде заплатена на място. В случай, че участникът няма възможност да я заплати, моля да го напише в апликационната форма в полето за fewer opportunities, за да може организаторите да намерят решение.


Всички разходи за настаняване и храна се поемат на 100% от организаторите на проекта, финансиран по програмата Еразъм+. Транспортните разходи ще бъдат възстановени до 275 евро на човек. След приключване на проекта и изпращане на всички необходими транспортни документи, разходите за транспорта ще бъдат възстановени от организаторите на всеки един участник. Екипът на МЦРОО ще помогне на участниците в избора на най-подходящи и изгодни самолетни билети.

След своето участие в проекта, всеки един участник ще получи Европейски сертификат „Youthpass”, утвърждаващ неговото участие и придобити умения и компетенции.


Участниците задължително трябва да имат валидна ЕЗОК карта и по желание - туристическа застраховка за периода на проекта.


Процедура за кандидатстване:

1. Попълване на апликационна форма за участие, съдържаща основни данни на кандидата, както и основни и специфични насочващи въпроси относно неговата мотивация за участие, в срок до 19:00ч на 13.08.2023 г.

2. Всички получени кандидатури за съответния проект, биват раглеждани от Комисия по избор на участници към МЦРОО, която ще изпрати потвръждаващи одобрението на кандидата мейли в реално време. В тази връзка кандидатите носят отговорност в случай на пропускане на срока, посочен от Комисията за потвърждение на участието им в проекта.

3. Всички одобрени кандидати ще получат мейл за одобрение на кандидатурата им и последващите действия по заминаването им.


Критериите за избор са различни в зависимост от условията на организаторите на проекта. При кандидатстване за участие в проекта трябва да се наблегне най-вече на мотивацията за участие в него - усъвършенстване на меките умения, формиране на гражданска позиция, както и заявено ясно желание за трупане на международен опит, а не опозноване просто на града/държавата и запознаване с нови хора. Също така е важно да се наблегне на разпространението на резултатите от проекта - къде и как бихте могли да ги представите за да достигнат до по-голям брой хора. Препоръчваме на всички желаещи да се запознаят с ИНФОРМАЦИЯТА относно тренировъчните курсове и да прочетат ИНФОПАКА на проекта.


Пожелаваме успех на всички! :)


* При допълнителни въпроси можете да се свържете с нас.


bottom of page