top of page

PARTICIPATE+ | YE in Santiago de Compostela, Spain (Camino de Santiago)

YE "Eurolibrary" in Santiago de Compostela, Spain is NOW CHECK-IN!

Международен център за развитие на образованието и обучението търси 5-ма участника за участие в младежки обмен "Eurolibrary", финансиран по програмата Еразъм+. Проектът е за младежи, търсещи приключения и с добри умения във видеозаснемането и обработка. С каравани ще се пътува по пътя на Сантияго, като съответно в голяма част от периода на проекта ще се нощува в караваните.


Място на провеждане: Сантяго де Компостела, Испания

Период на провеждане: 28 септ - 5 окт 2022 г


Профил на участниците: 5 младежи между 18 и 30 год., продружени от лидер, предварително подготвен от МЦРОО. Младежите трябва да имат опит във фотографията и видеобработката. С предимство ще са младежи с развити акаунти в социалните мрежи (Youtube или Instagram с 1000+ последователи). Основният работен език на проекта е английски. Участниците трябва да владеят Английски език на ниво минимум B2.

В младежкия обмен ще вземат участие младежи от 4 различни държави, а именно: България, Испания, Гърция и Нидерландия.


Обикаляйки с каравана по пътя на Сантияго, работната програма ще включва:

- създаване на човешка библиотека

- водене на презентации в училища

- поставяне на информационни щандове на централни площади

- и още куп други забавни активности, включващи дори правене на барбекю.. :)


Подробен инфопак: ВИЖ ТУК!


Настаняване:

Участниците ще нощуват 4 нощи в каравани и 2 нощи в хостел (допълнително ще бъде изпратена информация за него от организаторите).


Всички разходи за настаняване и храна се поемат на 100% от организаторите на проекта, финансиран по програмата Еразъм+. Транспортните разходи ще бъдат възстановени до 360 евро на човек. След приключване на проекта и изпращане на всички необходими транспортни документи, както и изпълняване на последващите задачи, разходите за транспорта ще бъдат възстановени от организаторите на всеки един участник. Екипът на МЦРОО ще помогне на участниците в избора на най-подходящи и изгодни самолетни билети.


След своето участие в проекта, всеки един участник ще получи Европейски сертификат „Youthpass”, утвърждаващ неговото участие и придобити умения и компетенции.


Участниците задължително трябва да имат валидна ЕЗОК карта!


COVID-19


В момента няма изисквания за представяне на сертификати при пристигане в Испания, както няма такива и за влизане в България.

Актуалните изисквания за влизане в Испания може да откриете тук: https://www.mfa.bg/bg/covid19map/Europe/spain

За влизане обратно в България ще важи актуалната заповед на Министъра, която може да откриете тук: https://www.mfa.bg/bg/covid19map

В случай, че изискванията се променят до датите на проекта, разходите за тестове на неваксинираните участници няма да бъдат покрити от организаторите и те ще трябва сами да ги заплатят.


Процедура за кандидатстване:

1. Попълване на апликационна форма за участие, съдържаща основни данни на кандидата, както и основни и специфични насочващи въпроси относно неговата мотивация за участие, в срок до 19:00ч на 21.08.2022 г.

2. Всички получени кандидатури за съответния проект, биват раглеждани от Комисия по избор на участници към МЦРОО, която ще изпрати потвръждаващи одобрението на кандидата мейли в реално време. В тази връзка кандидатите носят отговорност в случай на пропускане на срока, посочен от Комисията за потвърждение на участието им в проекта.

3. Всички одобрени кандидати ще получат мейл за одобрение на кандидатурата им и последващите действия по заминаването им.

Критериите за избор са различни в зависимост от условията на организаторите на проекта. При кандидатстване за участие в проекта трябва да се наблегне най-вече на мотивацията за участие в него - усъвършенстване на меките умения, формиране на гражданска позиция, както и заявено ясно желание за трупане на международен опит, а не опозноване просто на града/държавата и запознаване с нови хора. Също така е важно да се наблегне на разпространението на резултатите от проекта - къде и как бихте могли да ги представите за да достигнат до по-голям брой хора. Препоръчваме на всички желаещи да се запознаят с ИНФОРМАЦИЯТА относно младежките обмени и да прочетат ИНФОПАКА на проекта.


Пожелаваме успех на всички! :)

* При допълнителни въпроси можете да се свържете с нас.


По време на проекта ще бъдат взети всички необходими мерки за защита, насочени към предотвратяване на всякакъв риск от разпространение на Covid-19. Участниците, които бъдат одобрени за проека, приемат да спазват мерките за безопасност, наложени от организаторите и екипа.


Comments


bottom of page