top of page

Young Leaders Visitors Programme, Sweden


Young Leaders Visitors Programme (YLVP) е програма за ръководство на хора, които искат да работят в полза на обществото, както и за себе си. Ако Вие сте възприемчиви и искате истинско предизвикателство за научаване на нови неща, кандидатствайте за място в YLVP.

Приемането на заявките е от 9 ноември до 5 декември! YLVP има за цел да подкрепя младите лидери в Близкия изток, Северна Африка и Швеция, като им дава инструменти и методи, които ще им потрябват в тяхната работа за едно равноправно и устойчиво общество.

Програмата е свързана с интензивно обучение, базирано на реални преживявания и съвместно коопериране. Съдържанието ѝ ще се променя всяка година, защото е конкретна експертиза и опит на участниците, което до голяма степен ще определи темите, които ще се разглеждат.

Следните обширни въпроси обаче винаги ще бъдат централизирани: Ръководство основано на полезност и групов напредък; Демокрация и права на човека за по-равноправно и устойчиво общество; Мрежи и дигитален свят. Участниците ще научават много докато участват в интерактивни сесии с посредници, обменяйки опит, правейки практически упражнения и намирайки прости решения за глолбални и обществени предизвикателства.


Основни критерии са:

  • Да имате водеща позиция в работата си за социална промяна (например при работата си като държавен служител, младежки политик, юрист, журналист, социален работник, социален предприемач или културен работник);

  • Да работите в групова обстановка, където имате главна роля (формално или неформално)

  • Да работите активно за демокрация, устойчивостта, разнообразието и / или правата на човека;

  • Да сте между 22 и 32 години (родени 1985-1996 г.),

  • Да имате добри работни познания по писмен и говорим английски език.

  • Да сте гражданин на Алжир, Египет, Ирак, Йордания, Ливан, Либия, Мароко, Палестина, Швеция, Сирия, Тунис или Йемен

bottom of page